ID-Skydd+

Sveriges mest omfattande ID-skydd.
Vi bevakar & skyddar din identitet online, dygnet runt, i hela världen.

I Sverige har vi på grund av offentlighetsprincipen helt offentliga personuppgifter, detta gör det enkelt för bedragarna att leta fram allt dem behöver och kapa din identitet. Bedragaren kan genom att använda sig av ditt personnummer ta lån, boka resor, teckna abonnemang eller helt enkelt beställa nya kläder på nätet. Ofta krävs det ingen identitetskontroll från att man beställer till att man hämtar ut varorna hos posten eller nyttjar det man beställt. Och du är helt ovetande fram tills att en faktura dimper ner i brevlådan, alternativt fabricerar dem en falsk legitimation med dina personuppgifter men någon annans foto. Med Förebygg’s tjänst ID-Skydd kan du nu förebygga att denna typen av kapningar genom att bli notifierad i realtid och på så vis kunna agera snabbt.

Vad säger statistiken?

70.000

KRONOR STULET I SNITT VID VARJE ID-KAPNING

237.000

PERSONER DRABBADE UNDER 2018 – EN 100% ÖKING SEDAN 2014 (SIFO)

56%

ÖKNING AV IDENTITETSKAPNINGAR MELLAN
2016-2017 (SIFO)

Bli meddelad direkt om någon gör följande i ditt namn:
✔ Tar lån
✔ Bokar resor
✔ Tecknar abonnemang
✔ Shoppar online
✔ Byter din adress
✔ Registrerar telefonnummer

ID-Skydd Plus

149 kr

PER MÅNAD

KÖP NU
Ingår för 1 person:

ID-Bevakning Bisnode & Creditsafe

Spärrlinje 24/7

Assistans & rådgivning

Rättsskydd

Tillgång till kreditrating och inkomstutveckling

Kortspärr & spärrservice

Kostnad för spärr av legitimation

Stöldskyddsdekaler med hittelön

ID-Skydd Plus Familj

299 kr

PER MÅNAD

KÖP NU
Ingår för upp till 5 personer:

ID-Bevakning Bisnode & Creditsafe

Spärrlinje 24/7

Assistans & rådgivning

Rättsskydd

Tillgång till kreditrating och inkomstutveckling

Kortspärr & spärrservice

Kostnad för spärr av legitimation

Stöldskyddsdekaler med hittelön

Vi svarar gärna på eventuella frågor.
KONTAKTA OSS
Vi svarar gärna på eventuella frågor.
KONTAKTA OSS
Detta kan en ID-kapare göra i ditt namn
✔ Ta lån och krediter
✔ Köpa kläder och smycken
✔ Teckna abonnemang
✔ Shoppa online med fakturaköp
✔ Leasea eller ta lån på en bil
✔ Sälja din bostad

Vad säger fackmännen?

“Vem som helst kan köpa kortuppgifter på nätet som stulits vid olika dataintrång, för att sedan genomföra köp online.”
Jan Olsson, Polisens nationella bedrägericenter
”I dagsläget kan man inte ta bort risken att drabbas av en id-kapning, men att få en varning via sms eller mail så fort något ändras i ens personuppgifter gör att du kan stoppa förloppet innan brottet fullbordas och förhindra att du råkar riktigt illa ut.”
Anders Olofsson, brottsförebyggare vid polisens nationella bedrägericenter
“I takt med att våra liv och vårt arbete flyttat in på internet har datorer, servrar och mobila enheter blivit mer sårbara. Grovt kriminella nätverk är väl medvetna om värdet hos känsliga data och utvecklar hela tiden nya sätt att angripa dem.”
Jan Olsson, Polisens nationella bedrägericenter
“Eftersom vi i Sverige har fjorton eller femton typer av godkänd legitimation är det inte heller komplicerat att skapa ett falskt id som används för att hämta ut varor i en annan persons namn, vilket egentligen är allt som behövs.”
Anders Olofsson, brottsförebyggande vid polisens nationella bedrägericenter
“Vid en id-kapning måste privatpersoner idag personligen göra en bedrägerispärr genom att ringa runt till samtliga kreditföretag och ta bort möjligheten att handla på kredit eller ta nya lån. Det är en process som håller på att effektiviseras.”
Anders Olofsson, brottsförebyggare vid polisens nationella bedrägericenter
Tänk på att en ID-stöld kan leda till…
✔ Hundratals timmar med arbete
✔ Dålig kreditvärdighet
✔ Problem att få CSN
✔ Att brott begås i ditt namn
✔ Stora skulder som är svåra att ta sig ur
✔ Att ditt ID hamnar på svarta marknaden

Vi bevakar & notifierar

FULL KONTROLL I REALTID

ID-Bevakning med notifiering i realtid
Du får översikt på din kreditrating och inkomstutveckling och får ett meddelande när nya inkomster taxeras eller när en betalnings- anmärkning erhållits/avskrivits. Ta en kreditupplysning på dig själv när du vill, och hur många gånger som helst.
Du får ett meddelande om ett telefoniabonnemang tecknas i ditt namn hos någon av de stora operatörerna, så att du direkt kan agera om en bedragare nyttjar ditt personnummer.
Vi meddelar dig om någon försöker byta din adress, för att sedan beställa “hem” prylar. Vi meddelar dig också om uppgifter om dina fastigheter förändras, t.ex. om någon tar över ägandet.
Vi bevakar viktiga register och stora kreditupplysningsföretag så att du får ett meddelande i realtid så fort en kreditupplysning tas i ditt namn via en av våra partners. Läs om alla register och kreditupplysningsbolag som vi bevakar.
Assistans, spärrlinje & rättsskydd

Misstänker du att ett bedrägeri skett, ring vår spärrlinje direkt på 0770 – 337 333 så hjälper vi dig att spärra din kreditupplysning hos Bisnode, UC och Creditsafe. Detta försvårar för nya bedrägerier. Läs mer här

Vi hjälper dig att återställa din kreditstatus, bestrida fakturor hos fordringsägare, kontakta myndigheter och andra instanser som krävs vid ett bedrägeri.
Vår assistanslinje finns tillgänglig dygnet runt, året om. Har du blivit utsatt för bedrägeri är det skönt att kunna prata med någon som förstår och få rätt hjälp och råd, exempelvis kring gällande lagar och regler som finns i Sverige.

Om en ID-Stöld leder till tvist eller domstolsprövning får du juridisk hjälp och rättsskydd när beloppet är under ett halvt prisbasbelopp. Vid juridisk hjälp får du en egen jurist via samarbetspartner. Läs mer här

Kortspärr, spärrservice & stöldskyddsdekaler
Registrera dina värdehandlingar i ditt eget stöldskyddsregister (Mina Sidor), exempelvis bankomatkort, mobiltelefoner, körkort och pass.
Vid förlorad värdehandling ringer du vår spärrlinje dygnet runt och spärrar en, eller flera handlingar med ett enda samtal. Vi står även för kostnaden av att spärra en legitimation hos kreditupplysningsföretagen med upp till 500 kr.
Skydda dina värdesaker med hjälp av våra stöldskyddsdekaler som du enkelt fäster på t.ex. plånbok, mobiltelefon, laptop, bilnyckel, cykel och resväska.
Förlorar du en stöldmärkt värdesak kan ägaren identifieras via ditt unika id på stöldskyddsdekalen och upphittaren får en hittelön av Förebygg, helt enkelt för att öka chanserna till att du återfår dina värdesaker.
Läs vad våra kunder tycker om vårt ID-Skydd
Jag skulle vilja prata med en rådgivare först.
PRATA MED EN RÅDGIVARE
Jag har frågor eller funderingar om Förebygg ID-Skydd.
KONTAKTA OSS