Check Point Research har nyligen publicerat en rapport om cyberattacker för 2024. Rapporten visar att antalet cyberattacker globalt har ökat med 75 procent jämfört med samma kvartal föregående år. I Sverige är ökningen ännu mer alarmerande, med en ökning på hela 165 procent. Dessutom visar rapporten att 76 procent fler dataintrångsoffer har exponerats på dark web och att 75 procent av attackerna genomfördes utan skadlig kod.
Enligt säkerhetsexperter och analytiker är utbildning en av de mest avgörande faktorerna för att stärka en organisations IT-säkerhet, men den snabba teknikutvecklingen och de ständigt nya angreppssätten gör det svårt att skapa effektiva säkerhetsutbildningar för slutanvändarna. Med oss får din organisation rätt kunskap, skräddarsydd för rätt person, vid rätt tillfälle.
Vi erbjuder en unik kombination av interaktiva säkerhetsutbildningar, simulerade attacker och praktiska övningar, kompletterat med aktuellt innehåll om de senaste hoten – allt som en del av ett löpande utbildningsprogram. Systemet anpassas enkelt efter kundspecifika behov, vilket innebär att utbildningsmaterial och simuleringar skräddarsys för varje organisations unika miljö.
I början brukar användarna falla för ganska mycket skadlig e-post, eftersom de flesta inte är vana vid att noggrant undersöka den e-post de tar emot, trots upprepad information om vikten av det. Med Förebyggs Cybersäkerhetstjänst vänjer sig användarna vid att vara på sin vakt, vilket drastiskt minskar minskar risken att en faktisk angripare tar sig in i era system.
Det är en sak att höra om riskerna, men en annan sak att faktiskt råka ut för det. Vår träning motverkar det allmänmänskliga ogillande mot att mislyckas, och att erkänna att man blivit lurad. Om någon orsakar ett IT-intrång genom oaktsamhet är det lätt hänt att denne undviker att rapportera det, eller till och med försöker dölja det. Anledningarna till detta varierar, och kan inkludera allt från skamkänslor och förnekelse, rationalisering om att det nog inte var så farligt, till rädsla för konsekvenser, brister i intern kommunikation, eller okunskap om och/eller avsaknad av rutiner.
Utöver våra simuleringar och mikrokurser får ni även tillgång till ett PDF-dokument med grundläggande säkerhetsinformation att dela med de anställda. Dokumentet går igenom saker som lösenordssäkerhet, hur man säkerställer att ett e-postmeddelande har korrekt avsändare, med mera.
Deltagarnas svar på simuleringar och deras framsteg analyseras kontinuerligt för att skapa ett intressant och relevant utbildningsprogram för varje användare. Organisationens resultat och utveckling visas tydligt i Förebygg Cybersäkerhets intuitiva kundportal, där behöriga administratörer kan övervaka aktiviteter och framsteg.
I genomsnitt klickar användare på 18 % av länkar i skadliga mejl. Efter endast tre månader med Förebyggs Cybersäkerhetsträning sjunker den siffran till under 2%. Med Förebygg Cybersäkerhets kan ni följa användarnas utveckling genom konkreta och mätbara förbättringar.
Under onboardingen hjälper vi er komma igång, och visar hur systemet fungerar. Självklart kan ni även få prova tjänsten kostnadsfritt genom att fylla i formuläret här.
Nedan är en sammanställning av de vanligaste frågorna vi får från våra kunder.
Förebygg Cybersäkerhet kombinerar interaktiva säkerhetsutbildningar, simulerade attacker och praktiska övningar för att hjälpa organisationer minska risken för cyberattacker. Utbildningen anpassas efter varje organisations unika behov och ger användarna rätt kunskap vid rätt tillfälle.
Säkerhetsexperter anser att utbildning är en av de viktigaste faktorerna för att skydda en organisation mot cyberhot. Genom att regelbundet träna användare i att identifiera skadliga e-postmeddelanden och andra hot minskar risken för klick på farligt innehåll med över 80%.
Genom återkommande simulerade nätfiskeattacker och interaktiva utbildningar lär sig användarna att identifiera och undvika skadliga e-postmeddelanden. Med tiden blir de mer vaksamma och minskar risken att falla för riktiga attacker.
Om en användare klickar på en länk i en simulerad attack får hen omedelbar feedback och riktad utbildning för att förstå misstaget. På så sätt lär sig användarna utan att organisationens faktiska säkerhet äventyras.
Förebygg Cybersäkerhets kundportal ger detaljerad statistik på både användar- och organisationsnivå. Ni kan enkelt se hur klickfrekvensen på skadliga länkar minskar över tid och följa varje användares utveckling.
Efter bara tre månader med Förebyggs säkerhetsträning sjunker andelen klick på skadliga länkar från i genomsnitt 18 % till under 2 %, vilket innebär en drastisk förbättring av organisationens cybersäkerhet.