Bolagsbevakning 2019-04-24T15:23:08+00:00

Bolagsbevakning

Trygga upp dina bolagsengagemang med en av Sveriges mest omfattande bolagsbevakningstjänster

600.000 bolag ligger i riskzonen enligt Dagens Industri

I Sverige har vi tack vare offentlighetsprincipen helt offentliga personuppgifter, detta gör det enkelt för bedragarna att leta fram allt dem behöver och kapa ditt företag. Sedan införandet av registret om verklig huvudman har det blivit ännu enklare att göra ändringar i andras företag.

ID-kapning är idag Sveriges vanligaste brott.

Enligt en SIFO-undersökning har närmare 237.000 personer drabbats under 2018. En ökning med över 100% sedan 2014.

På liknande sätt är kapning av bolag för kriminell ekonomisk vinning ett växande problem.

Men detta kommer aldrig drabba mitt företag, eller?

Enligt en ny undersökning gjord av Scandinfo så är det endast hälften av de tillfrågade företagen som visste att deras företagsinformation i Bolagsverkets register kan ändras utan deras godkännande.

Fortfarande är många oroliga för fysiska inbrott och stölder vilket självklart är fullt rimligt. Men bolagskapningar och företagsbedrägerier är en ny typ av inbrott som både är svårare att skydda sig mot och som kan få långt större och mer allvarliga konsekvenser för svenska företagare.

30% av de tillfrågade företagen uppgav att de har varit utsatt för bedrägeribrott av något slag.

50% av de tillfrågade företagen kände inte till att Bolagsverket kan ändra företagsuppgifter utan deras godkännande.

45% av de tillfrågade företagen uppgav att de aldrig kontrollerar information i offentliga register och 37% uppgav att man endast kontrollerar dem 1 gång per år.

Men hur allvarligt är det då egentligen?

Då bolagskapning inte är en brottsrubricering finns ingen officiell statistik kring förekomsten. En undersökning från Sifo i januari 2017 indikerar dock att problemet är omfattande. 15 procent av de små och medelstora företagen uppger att de har utsatts för id-kapning, varav 74% det senaste året. Problemet beskrivs också i Brottsförebyggande rådets rapport Kriminell infiltration av bolag från april 2016.

Vi hjälper dig med ditt företags trygghet!

Notifieringar om händelser i realtid avseende ditt företag

Notifieringar om händelser i realtid avseende ditt personnr

Hur hjälper vi dig när du har blivit drabbad av bedrägeri

Vad ingår egentligen?

Bolagsbevakning för ditt Aktiebolag, HB, KB eller Enskild Firma.
Realtidsbevakning av myndighetsdata, kreditförändringar, kronofogden med mera. Exempelvis Firma-, adress-, styrelse-, eller andra förändringar. Data hämtas från bl.a. Bolagsverket, Skatteverket, Kronofogden, Bisnode och Creditsafe.

ID-Skydd för styrelsemedlemmar och anställda.
Samtliga privatpersoner får fullt nyttja vår tjänst ID-Skydd Plus som är en av Sveriges mest omfattande ID-Skydd. Förslagsvis styrelsemedlemmar och övriga nyckelpersoner i verksamheten. Läs mer genom att klicka här.

Assistans och rådgivning, dygnet runt, året om.
Om du misstänker ett pågående bedrägeri efter att ha mottagit larm från oss kan du när som helst ringa vår assistans och spärrlinje på 0770 – 337 333 för att få hjälp.
Denna tjänst gäller både för företaget och för samtliga privatpersoner omfattade av ID-Skyddet.

Stöldskyddsregister för värdehandlingar.
Registrera värdehandlingar så som pass, körkort, mobiltelefon, abonnemang och betal- samt kreditkort. Tappar du bort eller blir bestulen på dina värdehandlingar ringer du enkelt ett samtal och spärrar allt utan att behöva sitta i telefonkö hos flera företag.
Denna tjänst gäller både för företaget och för samtliga privatpersoner omfattade av ID-Skyddet.

Stöldskyddsdekaler för märkning av värdehandlingar.
Ni erhåller 22st stöldskyddsdekaler som ni enkelt fäster på era värdehandlingar, t.ex. på mobiltelefon, plånbok, laptop, surfplatta eller liknande. Dekalerna meddelar upphittaren att de erhåller hittelön från Förebygg vid återlämnande. Vi betalar hittelön – och du får tillbaka din värdehandling.

Juridisk rådgivning och assistans.
Vid tvist till följd av en bolags- eller id-kapning erhåller ni juridisk rådgivning och assistans. Vårt kundlöfte är att se till att er kreditstatus återställs och alla falska fordringar makuleras – lyckas vi inte uppfylla detta kommer vi att återbetala er alla inbetalda månadsavgifter och avsluta tjänsten.
Denna tjänst gäller både för företaget och för samtliga privatpersoner omfattade av ID-Skyddet.

Bolagsbevakning Plus

Pris enligt offert
  • Tjänsten lämpar sig för alla bolagsformer
JAG VILL VETA MER

*Citat och data hämtade från följande artiklar Ekuriren Sydsvenskan KC Carnegie