Bolagsbevakning+

I Sverige har vi på grund av offentlighetsprincipen helt offentliga personuppgifter, detta gör det enkelt för bedragarna att leta fram allt dem de behöver för att kapa ditt företag.

Enligt en ny undersökning gjord av Scandinfo så är det endast hälften av de tillfrågade företagen som visste att deras företagsinformation i Bolagsverkets register kan ändras utan deras godkännande. Många är oroliga för fysiska inbrott och stölder vilket självklart är fullt rimligt. Men bolagskapningar och företagsbedrägerier är en ny typ av inbrott som både är svårare att skydda sig mot och som kan få långt större och mer allvarliga konsekvenser för svenska företagare. Enligt Sifos undersökningar är problemet omfattande – 15 procent av de små och medelstora företagen har drabbats.

Vad säger statistiken?

600.000

BOLAG I RISKZONEN ENLIGT DAGENS INDUSTRI

50%

VET INTE ATT OBEHÖRIGA KAN GÖRA ÄNDRINGAR HOS BOLAGSVERKET

15%

AV FÖRETAGEN HAR REDAN DRABBATS (SIFO)

Detta kan bedragaren göra i din firmas namn
✔ Ta lån
✔ Ändra styrelsemedlemmar
✔ Avsätta dig som VD
✔ Ändra firmatecknare
✔ Komma åt aktiekapital

Även mindre företag är utsatta
✔ Problem att få lån
✔ Försämrad kreditvärdighet
✔ Svårt att teckna försäkringar
✔ Att brott begås i ditt namn
✔ Åtkomst till bankkonton
✔ Långa & kostsamma rättsprocesser
PRATA MED EN RÅDGIVARE

Realtidslarm avseende dina företag

EXEMPEL PÅ HÄNDELSER SOM BERÖR BOLAGET OCH SOM LEDER TILL ATT VI MEDDELAR DIG VIA SMS OCH/ELLER E-POST ÄR FÖRÄNDRINGAR AV:


Företagsnamn och adress

Skuldsaldo, betalningsanmärkningar och rating

Styrelsemedlemmar och revisor

Firmatecknare och andra exekutiva befattningar

Aktiekapital

F-skattebevis

Bokslut

Konkursförvaltare

Med tjänsten kommer du även åt historiska händelser i upp till tre år.

Realtidslarm avseende ditt personnummer

EXEMPEL PÅ HÄNDELSER SOM BERÖR DIN IDENTITET SOM LEDER TILL ATT VI MEDDELAR DIG VIA SMS OCH/ELLER E-POST ÄR FÖRÄNDRINGAR AV:


Köp av varor på avbetalning*

Ansökan om lån*

Öppnande av nytt mobilabonnemang*

Försäljning av fastighet eller bostadsrätt

Namn- och adressbyte

Beställning av personbevis

* Som sker via våra utvalda kreditupplysningsbolag Bisnode och Creditsafe.

Hur vi hjälper dig när du har blivit drabbad av bedrägeri

VÅR ASSISTANSLINJE FINNS TILLGÄNGLIG DYGNET RUNT, ÅRET OM. HAR DU BLIVIT UTSATT FÖR BEDRÄGERI ÄR DET SKÖNT ATT KUNNA PRATA MED NÅGON SOM FÖRSTÅR.


Vi hjälper dig att återställa din kreditstatus, bestrida fakturor hos fordringsägare, kontakta myndigheter och andra instanser som krävs vid ett bedrägeri.

Om en bolags- eller identitetskapning leder till tvist eller domstolsprövning träder i första hand ditt försäkringsbolag in, om detta inte är fallet kommer vi att träda in och hjälpa dig att föra din talan.

Ring direkt på 0770 – 337 333.

Vad säger fackmännen?

“Det är skrämmande enkelt. Bedragarna kan skicka in pappersblanketter till Bolagsverket och har de kommit åt bolagsföreträdarens e-legitimation är det ännu enklare via tjänsten verksamt.se”
Henrik Kristensen, VD Nordiska Värdepappersregistret:
“Vi ser fler bolagskapningar, förut sprängde man ju banker eller rånade värdetransporter. Man kan ju fundera på om det här med att kapa bolag som är fyllda med pengar är en mer modern typ av rån.”
Peter Källenfors, Bolagsverkets chefsjurist:
”Bolagsverket måste stärka skyddet mot företagskapningar. Det räcker med några knapptryck på datorn för att kapa ett företag.”
Mikael Damberg, Näringsminister
“Det tar i runda slängar fyra dagar att upptäcka en bolagskapning – förutsatt att bolagsföreträdaren verkligen kollar sin post. Men att göra slut på en kassa, på säg 5–15 miljoner, är ju snarare ett ögonblicks verk”
Henrik Kristensen, VD Nordiska Värdepappersregistret
“Det är inga problem alls att ta över ett företag.”
Jan Olsson vid Polisens nationella bedrägericenter
“Det görs massor av ändringar i bolag varje dag. När vi får in en ändringsanmälan behandlar vi det som vilket ändringsärende som helst.”
Ulf Karnell, Bolagsverkets kommunikationschef
“Man tänker inte på att det kan missbrukas eftersom man fokuserat så mycket på att göra det så enkelt som möjligt för bolagen. Man har väl inte riktigt tagit höjd för att den här typen av kriminalitet då ökar.”
Peter Källenfors, Bolagsverkets chefsjurist
“Jag föreslår att digitalisera företagets aktiebok, för att säkerställa ordning och reda, och att ha ett id-skydd kopplat till sitt personnummer, vilket innebär att en extern leverantör bevakar förändringar kopplade till det.”
Henrik Kristensen, VD Nordiska Värdepappersregistret
Vad ingår egentligen?

Realtidsbevakning av myndighetsdata, kreditförändringar, kronofogden med mera. Exempelvis Firma-, adress-, styrelse-, eller andra förändringar. Data hämtas från bl.a. Bolagsverket, Skatteverket, Kronofogden, Bisnode och Creditsafe.

Samtliga privatpersoner får fullt nyttja vår tjänst ID-Skydd Plus som är en av Sveriges mest omfattande ID-Skydd. Förslagsvis styrelsemedlemmar och övriga nyckelpersoner i verksamheten. Läs mer genom att klicka här.

Om du misstänker ett pågående bedrägeri efter att ha mottagit larm från oss kan du när som helst ringa vår assistans och spärrlinje på 0770 – 337 333 för att få hjälp. Denna tjänst gäller både för företaget och för samtliga privatpersoner omfattade av ID-Skyddet.

Registrera värdehandlingar så som pass, körkort, mobiltelefon, abonnemang och betal- samt kreditkort. Tappar du bort eller blir bestulen på dina värdehandlingar ringer du enkelt ett samtal och spärrar allt utan att behöva sitta i telefonkö hos flera företag.
Denna tjänst gäller både för företaget och för samtliga privatpersoner omfattade av ID-Skyddet.

Ni erhåller 22st stöldskyddsdekaler som ni enkelt fäster på era värdehandlingar, t.ex. på mobiltelefon, plånbok, laptop, surfplatta eller liknande. Dekalerna meddelar upphittaren att de erhåller hittelön från Förebygg vid återlämnande. Vi betalar hittelön – och du får tillbaka din värdehandling.

Vid tvist till följd av en bolags- eller id-kapning erhåller ni juridisk rådgivning och assistans. Vårt kundlöfte är att se till att er kreditstatus återställs och alla falska fordringar makuleras – lyckas vi inte uppfylla detta kommer vi att återbetala er alla inbetalda månadsavgifter och avsluta tjänsten.
Denna tjänst gäller både för företaget och för samtliga privatpersoner omfattade av ID-Skyddet.

Läs vad våra kunder tycker om våra tjänster
Jag skulle vilja prata med en rådgivare först.
PRATA MED EN RÅDGIVARE
Jag skulle vilja prata med en rådgivare först.
PRATA MED EN RÅDGIVARE